Espronceda present la seva
amb els antics artistes en residència
Cong Yao, Natalia Skobeeva, Lorenza Deixalles, Bianca Kennedy i Fabian Vogler.
Mostra curada per Savina Tarsitano.
Obertura el dimarts 23 de maig 19h30
Exposició del 23 al 27 de de maig de, 2017.
“Real or unreal? Past or present?” reflexiona sobre el concepte d’identitat, història, patrimoni i cultura, sense donar una resposta clara a aquestes qüestions socials. Una mirada múltiple de diferents artistes amb diferents cultures, bagatge i identitat. Una pregunta sobre el nostre passat, present, futur i humanitat analitzada per cinc artistes a través d’un llenguatge multidisciplinari. Els artistes seleccionats per a aquesta exposició col·lectiva són antics residents d’Espronceda. Natalia Skobeeva i Cong Yao van ser els guanyadors d’un programa en cooperació amb la Royal Academy of London. Fabian Vogler i Bianca Kennedy van començar la seva col·laboració després de conèixer-se a Espronceda. Lorenza Cullet, per la seva banda, va viatjar a Barcelona per realitzar una recerca que ja està llesta per ser mostrada al públic.
L’artista russa Natalia Skobeeva amb la seva obra “This Territory is Time” enllaça i integra idees complexes i aparentment dispars en un coherent treball artístic interdisciplinari, amb característiques relacionades amb l’art transnacional, la multiplicitat, liminalitat i hibridació. La seva recerca artística la porta a la Sagrada Família, una manifestació única de la humanitat. La creació de Gaudí, monument icònic català, explora com els temes del particular i l’universal són renegociats en el context de la (no) pertinença ambivalent del gènere humà en l’era post-internet.
L’obra de l’artista xinès Cong Yao “Under Blue” explora la política de gènere a través de la bellesa, el plaer, el disgust, el perill, la violència, l’eròtic i l’artificial, la dansa del raspall i el moviment de la càmera, infonent un incòmode sentiment de voyeurisme a l’espectador. “Under Blue”, en termes generals, encaixa en la tendència de l’art corporal i performance en l’art en vídeo, però amb un ús exclusiu dels primers plànols i l’efecte de no entendre realment el que estem veient. En l’obra, el cos fragmentat, el moviment corporal, el color i les textures apareixen entre reals i surrealistes, i la nostra atenció cap a aquests colors i textures es va recompensant a mesura que el context es torna més complex.
El treball i la col·laboració dels dos artistes alemanys Fabian Vogler i Bianca Kenney “Limbo Weeks” mostra un peculiar estat de desenvolupament humà: les primeres set setmanes, quan la naturalesa encara no ha decidit un gènere específic per al fetus. Aquest estat de limb joiós, girant cap a endavant i cap a enrere en mans del temps, posa un signe d’interrogació al nostre món a la construcció de gènere bipolar.
L’artista colombiano-francesa Lorenza Cullet, a través de la seva obra “Triptic Panoramico” destaca els sons de cada imatge (en temps real o no) alternant-se com a ones del mar. L’atenció de l’espectador està llavors més o menys dirigida pel so que li porta a la determinada imatge que li correspondria. Cada imatge està relacionada amb el flux del temps, ja siguin records o passat, que són el flux del present viscut i animat, o la pausa del pensament; les reflexions presents són com a miralls o fantasmes del temps.
Espronceda presenta su
Con los antiguos artistas en residencia
Cong Yao, Natalia Skobeeva, Lorenza Cullet, Bianca Kennedy y Fabián Vogler.
Exposición comisariada por Savina Tarsitano.
Inauguración el 23 de mayo, 19h30
Exposición del 23 al 27 de mayo de 2017.
“Real or unreal? Past or present?” reflexiona sobre el concepto de identidad, historia, patrimonio y cultura, sin dar una respuesta clara a esas cuestiones sociales. Una mirada múltiple de diferentes artistas con diferentes culturas, bagaje e identidad. Una pregunta sobre nuestro pasado, presente, futuro y humanidad analizada por cinco artistas a través de un lenguaje multidisciplinar. Los artistas seleccionados para esta exposición colectiva son antiguos residentes de Espronceda. Natalia Skobeeva y Cong Yao fueron los ganadores de un programa en cooperación con la Royal Academy of London. Fabian Vogler y Bianca Kennedy comenzaron su colaboración tras conocerse en Espronceda. Lorenza Cullet, por su parte, viajó a Barcelona para realizar una investigación que ya está lista para ser mostrada al público.
La artista rusa Natalia Skobeeva con su trabajo “This Territory is Time” enlaza e integra ideas complejas y aparentemente dispares en un coherente trabajo artístico interdisciplinar, con características relacionadas con el arte transnacional, la multiplicidad, liminalidad e hibridación. Su investigación artística la lleva a la Sagrada Familia, una manifestación única de la humanidad. La creación de Gaudí, monumento icónico catalán, explora cómo los temas de lo particular y lo universal son renegociados en el contexto de la (no) pertenencia ambivalente del género humano en la era post-internet.
La obra del artista chino Cong Yao “Under Blue” explora la política de género a través de la belleza, el placer, el disgusto, el peligro, la violencia, lo erótico y lo artificial, la danza del cepillo y el movimiento de la cámara, infundiendo un incómodo sentimiento de voyeurismo al espectador. “Under Blue”, en términos generales, encaja en la tendencia del arte corporal y performance en el arte en vídeo, pero con un uso exclusivo de los primeros planos y el efecto de no entender realmente lo que estamos viendo. En la obra, el cuerpo fragmentado, el movimiento corporal, el color y las texturas aparecen entre reales y surrealistas, y nuestra atención hacia esos colores y texturas se va recompensando a medida que el contexto se vuelve más complejo.
El trabajo y la colaboración de los dos artistas alemanes Fabian Vogler y Bianca Kenney “Limbo Weeks” muestra un peculiar estado de desarrollo humano: las primeras siete semanas, cuando la naturaleza aún no ha decidido un género específico para el feto. Este estado de limbo dichoso, girando hacia adelante y hacia atrás en manos del tiempo, pone un signo de interrogación en nuestro mundo a la construcción de género bipolar.
La artista colombiano-francesa Lorenza Cullet, a través de su obra “Triptic Panoramico” destaca los sonidos de cada imagen (en tiempo real o no) alternándose como olas del mar. La atención del espectador está entonces más o menos dirigida por el sonido que le lleva a una determinada imagen que le correspondería. Cada imagen está relacionada con el flujo del tiempo, ya sea recuerdos o pasado, que son el flujo del presente vivido y animado, o la pausa del pensamiento; las reflexiones presentes son como espejos o fantasmas del tiempo.